bir

Néptáncoktatás iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 19
ElégtelenKitűnő 

skolánkban 1993 őszétől zajlik folyamatosan néptáncoktatás. A ’93/94-es tanévben az első két évfolyamban indult el a tánctanítás órarendszerűen, majd az azt követő tanévekben felmenő rendszerben folytatódott. Jelenleg az első 5 évfolyamon zajlik néptáncoktatás heti 1 órában. A táncórákat Cserna Bernadette tartotta és tartja jelenleg is.

Tanítványaink az első 4 évfolyamon somogyi táncokkal, dalokkal ismerkedhetnek meg. Tananyag: dudálás, ugrós, kanásztánc, somogyi lassú és friss csárdás, majd az 5. évfolyamon: moldvai táncok következnek (ördögtánc, tanuló szerba, tiszti szerba, zdrobuleánka, botosánka, nyelu, serény magyaros, öreg magyaros).

Azok a lelkes fiataloknak, akiknek nem elég a heti egy táncóra, lehetőségük van arra, hogy kiélhessék táncéhségüket a délutáni foglalkozásokon. Jelenleg iskolánkban két néptáncegyüttes is működik: felsőben a Rubint Táncegyüttes, alsóban a Szamóca Táncegyüttes. Mindkét tánccsoport a székesfehérvári „Csitáry Emil” Alapfokú Művészetoktatási Intézet és iskolánk közötti együttműködési szerződésnek köszönhetően működhet. Mindkét csapat tanára és koreográfusa: Cserna Bernadette.

Az alábbi fotókon a Szamóca tánccsoport látható a januári Városi Diákgálán, illetve a Rubint Táncegyüttes az augusztusi városi ünnepélyes tanévnyitónkon.

.

 

.

1

 

Visszaszámláló

Még
a téli szünetig!Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.