bir

Mézes reggeli PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Iskolánk a november 17-én pénteken részt vett a Mézes reggeli programban.

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés 8 éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több Uniós tagország is átvett az alapötlet hasznosságára tekintettel.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Napjainkban egyre több problémát okoz a finomított cukrok túlzott fogyasztásából adódó elhízás, és a cukorbetegség, ezért fontos feladatunk, hogy az egészséges táplálkozásra való nevelést minél korábban megkezdjük és ráirányítsuk a figyelmet a mézfogyasztás számos előnyére.

Gyerekeink nagy örömmel kóstolták meg Nyerges József finom mézét, és sokan említették, hogy számukra nem ismeretlen az íz, hiszen ők otthon is rendszeresen fogyasztanak belőle.

KÉPEK

 

Visszaszámláló

Még
a téli szünetig!Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.