bir

Debrecenbe kéne menni… PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Hát mi el is mentünk, az országos töriverseny döntőjére.

Nagyon izgultam és vártam már e napot. Az elmúlt két hétben volt időm készülni a versenyre, ugyanis betegen feküdtem otthon, ám nem mindig tudtam tökéletesen az olvasottakra figyelni.

Szombat reggel ötkor keltem, s próbáltam gyorsan elkészülni, mert mi vittük Piroska nénit és Bertiéket. Szerencse, hogy időben elindultunk, ugyanis az autónk nem tudott megküzdeni az érdi emelkedővel, felmondta a szolgálatot, így kénytelenek voltunk egy kis – 45 perces – pihenőt beiktatni, míg apa odaért a „csereautóval”. Még jó, hogy nem később indultunk, pedig anyáék előző nap azt tervezgették, hogy elegendő lenne egy későbbi indulás.

Debrecenbe érkezésünk után nem sokkal el is kezdődött a verseny. Az egyik feladat különösen tetszett, így szólt: „Előkelő patrícius vagy, aki ott ül a Colosseum megnyitóján. Írd le, hogy mit látsz és mit tapasztalsz!” A különféle feladatok közt volt TOTO, illetve egy-egy mondatból kellett felismerni egy híres, ókori személy kilétét.

A verseny végeztével sétáltunk az egyetem környékén, megnéztük Debrecen belvárosát, a Református nagytemplomot, a Kossuth-szobrot. A nagytemplom előtti téren a város címere volt mozaikból kirakva, ami különösen tetszett nekem. Aztán visszamentünk az eredményhirdetésre. A mi iskolánk diákjai nagyon eredményesen szerepeltek:

Történelem:

5. osztály 2. hely: Aschenbrenner Berta 5.a

7. hely: Grósz Kata 5.a

6. osztály 3. hely: Balogh Dávid 6.d

7. osztály 1. hely: Endrődi Csaba 7.c

Irodalom:

5. osztály: 3. hely: Komjáthy Levente 5.a

6. osztály: 9. hely: Komjáthy Roland 6.d

 

Az eredményeknek nagyon örülök, s remélem jövőre tudok javítani az idei eredményemen.

 

Grósz Kata 5.a

.

 

 

 

Visszaszámláló

Még
a téli szünetig!Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.