bir

A tanev kiemelt oktatasi feladatai PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 10
ElégtelenKitűnő 

1.       Az alapkeszsegek tudatos gondozasa, fejlesztese, az altalanos muveltseg megalapozasa, tovabbtanulasra felkeszites az egyeni adottsagok figyelembevetelevel.


Mindezek erdekeben:
 fejleszto foglalkozasokat tartunk szakemberek segitsegevel azoknak a gyermekeknek, akik reszkepesseg problemaval kuzdenek,§
 azoknak a tanuloknak, akiknek nehezen megy az olvasas, heti 2§ alkalommal szamitogepes programmal segitett specialis foglalkozast szervezunk,
 javitasa§a finom mozgasok fejlesztese es a figyelemkoncentracio erdekeben tornat vehetnek igenybe tanuloink, amelyet szakember tart terites elleneben az iskola altal vasarolt specialis eszkozokkel,
 tanulasi nehezseggel kuzdo gyermekeink (elsotol nyolcadik§ osztalyig) minden evfolyamon felzarkoztato foglalkozason, korrepetalason potolhatjak hianyossagaikat,
 tanuloszobat szervezunk 5. osztalyosainknak hetfotol pentekig 11.45-16.00-ig,§
 az elmult tanevekhez hasonloan az iden is felveteli elokeszito foglalkozasokat biztositunk 8. osztalyosainknak.§

2. Az 1. 2. 3. osztalyban megismerkednek tanuloink a nephagyomanyokkal, nepszokasokkal, s a nepi kismestersegek alapjaival.

3. 4. osztalyosainknak havonta egy alkalommal a delutani idoszakban lehetoseg szerint savos rendszerben kezugyesseget, kreativitast fejleszto foglalkozasokat szervezunk. Az elkeszult targyi es szellemi alkotasokat bemutatjuk a szuloknek.

4. Ebben az evben iskolank minden osztalyaban a termeszetvedelemmel es a kornyezetvedelemmel kapcsolatos ismereteket a projektpedagogia modszerevel dolgozzuk fel.

5. A mindennapos testmozgas fontossagat figyelembe veve az also tagozat c es d osztalyaiban hetente egy alkalommal, napkozis idoben, 30 perces jatekot szervezunk a tornateremben.

Nevelesi feladataink:
A neveles teruleten el kivanjuk erni, hogy tudjanak gyermekeink az iskolaban es egyeb kozossegi szintereken egymassal, a felnottekkel, szuleikkel, pedagogusaikkal kulturaltan viselkedni.
Modositottuk iskolank hazirendjet, melynek lenyeget az osztalyfonokok ismertetik az elso szuloi ertekezleten. Az uj dokumentum az aulaban, a konyvtarban, s minden folyoson is olvashato.
A szulok segitseget kerjuk a fizikai es nyelvi durvasagok, a toleranciahiany, a hangoskodo beszedstilus, s a joizlest serto oltozkodes, smink megfekezesehez.

Tajekoztatjuk a szuloket, ha gyermekuk az iskola berendezeseit szandekosan megrongalja, a kart meg kell teriteni.

Iskolank az alapfeladatokon tul az alabbi lehetosegeket kinalja tanuloinak:

1. Testneveles tagozat ket osztaly alsoban, ket osztaly felsoben.

2. Emelt szintu idegennyelv-tanulas 5. osztalytol. A legjobb csoport heti 5 oraban tanulja orarendszeruen az angol es nemet nyelvet. 4 orat az iskola, 1 orat a szulo fizet. (Oradija: 250,-Ft)

3. Matematikatanitas 7. 8. evfolyamban kepesseg szerinti csoportbontasban tortenik.

4. Informatikat 6. 7. 8. osztalyban tanitunk jol felszerelt szamitogeptermunkben.

5. Egyseges felmereseket vegzunk felevkor, tanev vegen.

6. A 7. osztaly vegen szobeli, irasbeli hazi nyelvvizsgat szervezunk angolbol es nemetbol.

7. Erdei iskolat szervezunk (1 het) 3. 4. evfolyamos tanuloinknak.

8. Junius 12-13-14-en a felso tagozat velencei taborozason vesz reszt.

9. Szakkoreink: rajz, ugyes kezek, irodalmi szinpad, kicsinyek korusa, felsos enekkar, suliujsag, suliradio, film es kornyezetvedelem. Tehetseggondozo foglalkozasokat szervezunk matematikabol 3. 4. 5. 6. evfolyamban.

10. Onkoltseges tanfolyamokat szervezunk 3. osztalytol 8. osztalyig angolbol, nemetbol, szamitastechnikabol.
Oradij: 250,-Ft

11. Sitaborok, turatabor, nyari taborok:
1. sitabor: Ausztria 2006. januar 8-13-ig
2. sitabor: Szlovakia 2006. februar 11. februar 18.
3. turatabor: junius vegen
12. DSE edzeseket, versenyzest szervezunk heti 28 oraban a hagyomanyos es szivesen uzott sportagakban. Indul az aerobik es a pom-pom csoport. Hazi bajnoksagokat, versenyeket szervezunk.
13. Napkozi, menza: Az etkezest 10.00-ig mondhatjak le a szulok szemelyesen, telefonon az osztalyfonoknel, napkozis neveloknel, elelmezesvezetonel. (A kovetkezo napit!) A felso tagozatosak az elelmezesvezetonel.

14. Iskolankban mukodik a Jovonkert Alapitvany. Az idei evben az Onok segitsegevel 1.383.378,-Ft gyult ossze. Koszonjuk. Kerjuk jovo evi tamogatasukat is!

15. 2005. december 21-en hagyomanyainkhoz hiven karacsonyi unnepelyt tartunk, melyre tisztelettel meghivjuk a szuloket is.

16. A hagyomanyos szulo-pedagogus farsangot 2006. februar 10-en rendezzuk.

17. Tajekoztatjuk Onoket, hogy iskolank a 2005/2006-os tanevtol a Kodolanyi Janos Foiskola gyakorlohelye. A foiskola hallgatoi nalunk vegzik pedagogiai es nyelvi (nemet angol) gyakorlatukat.

18. Az idei tanevtol elsos testneveles tagozatos b osztalyunk fele vizisport osztaly (szinkronuszast tanulnak a lanyok, a fiuk pedig vizilabdat a Varosi Uszodaban).

 

Visszaszámláló

Még
a téli szünetig!



Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.