bir

Kocsis Sándor újratemetése PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy 8 labdarúgó a 8.a osztályból díszőrséget állhatott Kocsis Sándor temetésén a ravatalnál.

A temetésre busszal mentünk Budapestre. Több osztályból is jöttek gyerekek, főleg labdarúgók. Elkísért bennünket Fodor Tamás bácsi, Oláh Attila és osztályfőnökünk Huszárné Laki Piroska.

A Szent István- bazilikánál már sokan gyülekeztek. A szertartáson a nyolc tanuló díszsorfalat állt videotonos pólóban Kocsis Sándor urnája előtt.

Kocsis Sándor 1929. szeptember 29-én született, a legendás Aranycsapat csatáraként lett olimpiai ezüstérmes, 1954-es világbajnokságon 11 góljával gólkirály lett, őt választották a vb legjobb játékosának. 68-szoros válogatott volt, és még az FC Barcelonában is játszott.

Kocsis Sándor hamvait a Szent István – bazilika altemplomában helyezték el focista társa, Puskás Öcsi mellé, akivel együtt érték el sikereiket.

Amikor vége lett a tisztelgésnek, kijöttünk a Bazilikából, a szemközti kávéház előtt ült Buzánszky Jenő, ő is az Aranycsapat tagja volt, aranylabdás és 49-szer szerepelt a válogatottban. Fantasztikus volt látni az élő legendát! Ezek után visszasétáltunk a buszhoz, majd hazajöttünk az iskolához.

Berki Richárd 8.a

KÉPEK

 

Visszaszámláló

Még
a téli szünetig!



Támogatja a Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.